zichtbaarheid-blog

Google mijn bedrijven voor lokale zichtbaarheid

Veel ondernemers opereren vanuit hun eigen woonplaats. Hier kennen ze de meeste bedrijven al en is het dus wat makkelijker om connecties te leggen. Echter zijn er tal van bedrijven waar die jij niet kent. Maar hoe kun je hier nou goed zichtbaar voor worden op het internet?

Daar heeft Google over nagedacht en zo is het dus mogelijk om je lokale vindbaarheid een flinke boost te geven!

Met dit blog artikel gaan we dieper op dit onderwerp in.

Wat is Google mijn bedrijven

Google mijn bedrijven is een tool dat gelanceerd is in 2014. Met deze tool is het mogelijk om jouw onderneming aan te melden bij Google. Zo kun jij al je contactgegevens opvoeren, foto’s toevoegen en ook je openingstijden aangeven. Op deze manier zal jij met een extra grote snippetnaar voren komen zodra er op jouw bedrijfsnaam gezocht wordt.

Het is zelfs mogelijk voor klanten om in deze snippet een review achter te laten. Jij kunt onder jouw bedrijfsnaam dan weer reageren via de Google mijn bedrijven tool. Kortom, dit is een veelzijdige tool die ervoor kan zorgen dat jij jouw klanten de informatie kan verschaffen die zij nodig hebben.

De voordelen van het gebruiken van Google mijn bedrijven

Zodra je Google mijn bedrijven in gebruik hebt genomen geniet je gelijk van een aantal enorme voordelen. Welke dat precies zijn zie je hieronder: 

Een vermelding op Google Maps. Je bent met jouw bedrijf dus vindbaar via de Google Maps kaarten. Ook ziet de bezoeker hierbij direct alle recensies

De mogelijkheid om recensies door je klanten achter te laten. Dit weegt ook mee met de pagina ranking in de Google zoekresultaten!

En perfecte weergaven van al jouw bedrijfsgegevens in de zoekresultaten

Je kunt extra foto’s delen van jouw onderneming waardoor bezoekers vanuit de zoekresultaten al overtuigd kunnen worden van jouw mogelijkheden.

google mijn bedrijven sectie

En zeg nou zelf, dit valt toch goed op!

Lokaal sterker in de zoekresultaten staan

Er zijn dus veel voordelen aan het inrichten van een Google mijn bedrijvenpagina. Het is dus goed mogelijk door kleine aanpassingen te doen dat jij lokaal veel beter gevonden zal worden. Laat jezelf zien in je lokale omgeving en geniet van de benefits die je erbij krijgt!

Heb jij hulp nodig met het instellen van Google mijn bedrijven? We helpen jou graag!