Google Search console: Hoe werkt het en wat kan je ermee?

Als trotse website-eigenaar wil je natuurlijk dat jouw website bovenaan de zoekresultaten van Google staat. Maar hoe goed doet jouw website het en waar kun je nog verbeteringen aanbrengen? Dat kan soms lastig zijn. Gelukkig heeft Google de perfecte tool voor jou: de Google Search Console!

Wat is Google Search Console?

De Google Search Console is een gratis tool die beschikbaar is voor iedereen die een website heeft. Met deze tool kun je allerlei aspecten van jouw website monitoren en optimaliseren, zoals het indexeren van jouw pagina’s, het vinden en oplossen van fouten en het verbeteren van jouw zoekprestaties. Het mooie is dat je met de Google Search Console zelf de controle hebt over jouw website!

Hoe werkt het?

Nu vraag jij je waarschijnlijk af hoe je jouw website kunt aanmelden bij de Google Search Console. Geen zorgen, dat is zo gepiept! Maak eerst een Google-account aan of log in met een bestaand account. Vervolgens ga je naar de Google Search Console-website door op deze link te klikken: https://search.google.com/search-console/about. Klik op de knop ‘Property toevoegen’ en voer de URL van jouw website in. Bevestig dat jij de eigenaar bent en voilà! Jouw website is toegevoegd en geverifieerd.

Nu kun je aan de slag met het bekijken van de gegevens van jouw website in de Google Search Console. Je kunt onder andere zien welke zoekwoorden jouw website bezoekers opleveren en hoe vaak jouw pagina’s worden weergegeven en aangeklikt. Maar dat is nog niet alles! De Google Search Console biedt namelijk allerlei functies waarmee jij jouw website kunt optimaliseren. Zo kun je de indexering van jouw website beheren, fouten opsporen en oplossen en jouw sitemap indienen. Ook kun je zien welke pagina’s het meest worden bezocht en welke zoekopdrachten daarbij worden gebruikt.

In het kort

Aanmelden bij de Google Search Console is een absolute must als jij serieus bezig bent met het verbeteren van jouw zoekprestaties. Met deze tool heb jij de regie in handen en kun jij jouw website naar nieuwe hoogtes brengen. Dus waar wacht je nog op? Meld jouw website nu aan bij de Google Search Console en ga aan de slag!

Heb je vragen over Google Search Console of andere chat systemen? Neem gerust contact met ons op en wij helpen je graag.