Het-belang-van-een-ged-netwerk

Het belang van een goed netwerk

Netwerken is als ondernemer een erg belangrijk onderdeel. Je kunt namelijk niet alles alleen en dat moet je ook niet willen. Iedereen heeft zo zijn expertise en het is ook erg prettig dat jij je alleen hoeft te focussen op datgene dat voor jou echt belangrijk is of waar jij echt goed in bent. Zo hou je ook plezier in je werk, dat is toch ook belangrijk?

Maar waar haal je nou de mensen of bedrijven vandaan die jou verder kunnen helpen, partijen waarvan jij weet dat ze echt goed zijn. Vaak haal je deze uit je netwerk. Het is dan ook ontzettend belangrijk dat je als ondernemer je netwerk goed onderhoud en relaties opbouwt. En vergeet niet, een netwerk is tweeledig. Als jij een goede boekhouder nodig hebt kijk je meestal in je eigen netwerk en als dezelfde boekhouder een goede website ontwikkelaar nodig heeft kijkt deze ook weer in zijn netwerk. Je helpt elkaar verder en dat is ontzettend belangrijk.

Je kunt ook veel leren van je netwerk. De expertise van een ander is goud waard, zo ook het traject wat andere ondernemers doorlopen, waar lopen zij tegenaan en wat kan ik daarvan leren?

Allerlei belangrijke elementen die jouw onderneming helpen te groeien met volwassen te worden. Zo zit ik iedere donderdagochtend bij een netwerkontbijt met een diverse groep ondernemers. We bespreken waar we elkaar mee kunnen helpen en waar we zelf tegenaan lopen. Je stapt dan ook de deur uit met frisse ideeën en positieve energie, hier kun je wel weer een week mee vooruit!

Wist je al dat jouw netwerk groter is dan je in eerste instantie denkt? Jouw directe netwerk spreek je waarschijnlijk dagelijks maar ook zij kennen weer mensen. Dit noemen ze een tweedegraads netwerk. Het is dan ook belangrijk dat jij top of mind bent binnen jouw netwerk zodat zij jou kunnen aanbevelen bij de mensen die opzoek zijn naar datgene wat jij doet. 

Maak jezelf zichtbaar en zorg ervoor dat jij top of mind bent binnen jouw netwerk!