Google-Analytics-WebGrowth

Het meten van je website met Google Analytics

Je website is jouw online visitekaartje. Net als in het echte leven wil je deze aan zoveel mogelijk mensen laten zien. Om dat voor elkaar te krijgen dien je bezoekers naar je website te trekken. Dat kun je doen door zoekmachine optimalisatie in te zetten en jouw website in te richten zodat deze een klantenmagneet wordt. Om jouw website zo optimaal mogelijk voor jou te laten werken is het van belang dat je precies weet wat er gebeurd op je website. Hiervoor kun je Google Analytics gebruiken

Wat is Google Analytics

Google Analytics is gratis software dat Google beschikbaar heeft gesteld zodat jij de bezoekers op je website kunt meten. Zo kun je bijvoorbeeld zien welke pagina goed bezocht wordt, hoe lang bezoekers op de pagina zitten en van welk medium ze af komen. Kortom, dit is waardevolle informatie die je kunt gebruiken om jouw website te optimaliseren. Mocht het zo zijn dat bezoekers van een pagina direct weg gaan dan is het of niet duidelijk genoeg wat ze op de pagina kunnen doen of het sluit niet aan bij datgene waarnaar ze op zoek waren.

Het instellen van Google Analytics

Zoals ik al eerder benoemde is Google Analytics gratis software. Hier is een account voor aan te maken op http://analytics.google.com/. Zodra je een account hebt aangemaakt kun je de stappen volgen en zogenaamde property toevoegen. Voor deze property komt een stukje code beschikbaar. Dit noemen we een tracking script. Zodra deze op je website is geplaatst worden de bezoekers gemeten.

De waarde van data

Zoals ik eerder al benoemde is enorm waardevol om de te weten wat de bezoekers op jouw website doen. DIt is de informatie die je nodig hebt om je website te verbeteren zodat je meer bezoekers naar je website kunt halen. Geen enkele website is perfect en iedere verbetering brengt jouw website naar een hoger niveau. Ga aan de slag met Google Analytics en verbeter jouw online zichtbaarheid. Mocht je er niet uitkomen of ergens vragen over hebben dan kun je contact met ons opnemen.

Google Analytics tracking script