Waarom overstappen naar Google Analytics 4?

De overstap naar Google Analytics 4 staat voor de deur. Wat zijn nou eigenlijk de voordelen? We vertellen het jou in dit artikel.

De overstap naar Google Analytics 4 (GA4) is een belangrijke stap voor bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar een geavanceerdere manier om gegevens over hun gebruikers op het web te verzamelen en te analyseren. De nieuwe versie van Google Analytics biedt een aantal verbeteringen en nieuwe mogelijkheden ten opzichte van de oudere versies, waardoor het de nieuwe standaard wordt voor web-analyse. In dit artikel bespreken we de redenen waarom bedrijven over moeten stappen op Google Analytics 4.

Verbeterde gegevensverzameling

GA4 is ontworpen om gegevens op een veel efficiëntere manier te verzamelen dan de oudere versies van Google Analytics. In plaats van gegevens te verzamelen via de traditionele “pageview”-meting, verzamelt GA4 gegevens via “events”. Dit betekent dat bedrijven specifiekere gegevens kunnen verzamelen over hoe gebruikers interacteren met hun website of app, zoals het aanklikken van knoppen, het invullen van formulieren en het bekijken van specifieke pagina’s. Dit geeft bedrijven een veel dieper inzicht in het gedrag van hun gebruikers.

Ondersteuning voor anonieme gebruikers

Een andere belangrijke verbetering in GA4 is de mogelijkheid om gegevens te verzamelen over gebruikers die niet zijn ingelogd. Dit betekent dat bedrijven ook inzicht krijgen in het gedrag van anonieme gebruikers en beter in staat zijn om de effectiviteit van hun marketingcampagnes te meten.

Verbeterde integratie

GA4 biedt verbeterde integratie met andere Google-producten, waaronder Google Ads en Google Tag Manager. Dit betekent dat bedrijven gegevens eenvoudiger kunnen delen tussen verschillende Google-producten en efficiënter kunnen werken. Bovendien maakt de integratie het eenvoudiger om gegevens te verzamelen en te analyseren over de prestaties van marketingcampagnes.

Verbeterde gebruikersinterface

GA4 heeft een nieuwe gebruikersinterface die gemakkelijker te gebruiken en begrijpen is dan de oudere versies van Google Analytics. Bedrijven kunnen eenvoudiger gegevens verzamelen en analyseren en de resultaten op een duidelijke manier presenteren aan beslissingsmakers.

In conclusie, de overstap naar Google Analytics 4 biedt bedrijven veel voordelen ten opzichte van de oudere versie