Content Delivery Network (CDN)

Een Content Delivery Network (CDN) is een netwerk van servers, verspreid over de gehele wereld om de website of applicatie wereldwijd bereikbaar te maken.

Hoe werkt een CDN?

Doordat één server de website deelt met meerdere servers verspreid over de hele wereld, kan die website ook aan de andere kant van de wereld snel inladen. Hiermee is het mogelijk om jouw website ook aan de andere kant van de wereld snel in te laden.

Wanneer pas ik een CDN toe?

Wij zouden je aanbevelen om een CDN toe te passen, wanneer jij de inhoud van je website aan meerdere landen wilt aanbieden. Bijvoorbeeld als je een webshop hebt en je artikelen ook aan onze buurlanden wilt aanbieden.

Welke voordelen biedt CDN?

Wij hebben een aantal voordelen voor het gebruiken van een CDN op een rijtje gezet:

1. De server is beschermd en pagina’s worden sneller ingeladen
    Hoewel al het verkeer wel door je eigen server verzorgt wordt, toont een server in je netwerk de website aan de bezoeker. Doordat er statische bestanden zoals afbeeldingen cache opgeslagen wordt van een server, krijgt de gebruiker ook sneller de pagina’s te zien.
  2. Alle servers in het netwerk worden individueel minder belast.
    Er is namelijk maar één server die alle inhoud kan genereren.
  3. Eventuele bezoekerspieken worden beter afgehandeld.
    In plaats van slechts één server, zijn er meerdere servers die al het verkeer afhandelen.