Dwell time

Dwell time is een term die je niet heel vaak hoort. Toch is het een hele belangrijke om in gedachten te houden omdat het een grote factor is in ranking factor is binnen de zoekmachine.

Wat is dwell time?

Dwell time is eigenlijk heel makkelijk te omschrijven als de tijd die de bezoeker spendeert op jouw website voordat deze weer terug gaat naar de zoekresultaten. Hoe langer dit is, hoe beter. Het geeft namelijk bij de zoekmachine aan dat jouw website aansluit bij de zoekintentie van de bezoeker.

Waarom zou je dwell time verhogen?

Zoals we al eerder aangaven is het ontzettend belangrijk om de dwell time te verhogen. Je geeft hierbij namelijk aan bij de zoekmachine dat jouw website aansluit bij de zoekintentie van de bezoeker. Dwell time is namelijk ook een belangrijke ranking factor voor de zoekmachine. Hoe langer deze is hoe hoger jouw website zal eindigen op de zoekmachine resultaat pagina.

Het verhogen van de dwell time

Nu duidelijk is dat dwell time erg belangrijk is voor de ranking van jouw pagina, is het ook wel handig om te weten hoe je deze kunt verhogen.

  • Zorg dat de content die jij toont op je website van hoge kwaliteit is en dat deze aansluit bij jouw doelgroep. Durf jezelf de vraag te stellen of wat op jouw website staat duidelijk is voor je bezoeker of alleen voor jou.
  • Zorg voor een juiste interne link structuur. Mocht je vak jargon gebruiken in content link dan door naar pagina’s waar je uitlegt wat deze term precies inhoud.