Online-gevonden-worden

Online gevonden worden met jouw onderneming

Online gevonden worden is eigenlijk wel het einddoel van jouw online marketing strategie. Als je niet gevonden wordt, hoe weten jouw toekomstige klanten dan van jouw diensten en waarom zouden ze jou inhuren? Precies hierom is het enorm belangrijk dat jij online gevonden wordt. Maar de grote vraag is: hoe doe ik dit? Er zijn tal van manieren om online gevonden te worden, een aantal leggen wij uit.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Door jouw website te optimaliseren voor de zoekmachine zorg je er eigenlijk voor dat de zoekmachine jouw website beter begrijpt. Je moet er voor zorgen dat:

  • de code netjes is
  • er is op iedere pagina een pagina titel en omschrijving te vinden
  • iedere pagina bevat een minimaal en maximaal één H1
  • iedere afbeelding heeft een alt tag en title tag
  • alle overige kopjes binnen je website duid je aan met een H2, H3 oid.

Als je dit uitvoert dan is je on-page SEO correct. Hierna moet je kijken naar de inhoud van je website en de backlinks naar jouw website.

Content marketing/optimalisatie

Qua inhoud is het erg belangrijk dat de content die je hebt helemaal klopt en aansluit bij de zoekintentie van je klant. Het is dus wijselijk om te kijken naar waar jouw klanten op zoeken en hier content voor te schrijven. Dit kun je doen door bijvoorbeeld de data uit de Google Search Console te analyseren of door een gedegen zoekwoordenonderzoek uit te voeren.

Backlinks

Backlinks verkrijgen is misschien wel het belangrijkste element voor jouw online marketing strategie. Een backlink is eigenlijk een andere website die naar jouw website verwijst. Hierbij geeft die andere website eigenlijk aan dat jouw website belangrijk is. Dit is voor de zoekmachine erg belangrijk, deze neemt dit dan ook mee voor jouw positionering in de zoekresultaten (SERP). Zorg er dus voor dat je veel relevante backlinks verkrijgt. Let wel op, koop deze niet! Dit is tegen de richtlijnen van Google en kan er in resulteren dat je een penalty krijgt. Dit noemen ze blackhat SEO.

Zoekmachine adverteren (SEA)

Door op de zoekmachine te adverteren kun je ervoor zorgen dat jij vandaag nog met de meest lastige zoekwoorden al bovenaan staat. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Heb jij een marketing budget vrij dan kun je hier zeker naar kijken. Let er echter wel op dat het weinig nut heeft op te bieden tegen de dure maar belangrijke zoekwoorden. Kijk ook eens naar de zoekwoorden waar iets minder volume op is.

Het addertje onder het gras bij adverteren op de zoekmachine is dat zodra jij de figuurlijke geldkraan dichtdraait, er ook geen bezoekers meer komen. Ons advies is dan ook altijd om ook in SEO te investeren. Dit werkt namelijk altijd voor je en kost je geen extra geld. Dat online gevonden worden met jouw onderneming belangrijk is, is eigenlijk wel duidelijk.

Ik hoop dat het ook iets duidelijker is geworden hoe je dit bewerkstelligt. Mocht je toch nog vragen hebben nodig ik je graag uit om contact met ons op te nemen.