Backlinks

Backlinks zijn ontzettend belangrijk voor jouw positionering binnen de zoekmachines. Hoe meer kwalitatieve backlinks je hebt hoe beter. Maar wat is een backlink en hoe kom je hieraan?

Een backlinks is niets minder dan een andere website die naar jouw website verwijst. De waarde en de impact van een backlink is groot. Je moet dit zien als de meeste stemmen gelden. Als er meerdere websites met een hoge authoriteit naar jouw website verwijzen, dan zal jouw website wel goed zijn. Zo kijkt de zoekmachine dus ook naar jouw website.

Als jij dus actief bezig bent met het vergaren van links naar jouw website zorg je ervoor dat jouw website hoger komt in de zoekresulaten. Let er echter wel op dat je dit op een slimme manier doet. De zoekmachines willen namelijk dat jij op een natuurlijk manier links verkrijgt. Het is dus niet echt ‘natuurlijk’ als er ineens in één dag 100 links bij komen. Spreid het plaatsen van links uit over een langere periode en pluk er dus ook langere tijd de vruchten van!

Backlinks zijn een onderdeel van linkbuilding. Met linkbuilding houdt je ook rekening met interne links en dergelijke.

Het kopen van links

Bij het kopen van links zul je goed op moeten letten dat dit kwalititief goede links zijn. Het komt wel is voor dat mensen linkjes kopen van een PBN (private blog network). Dit kan wel, echter zitten al deze websites vaak op het zelfde IP adres waardoor de zoekmachine ziet dat er iets niet in orde zit. Je kunt hier een panalty voor krijgen en daar zit je echt niet op te wachten.