Linkbuilding

Linkbuilding is een techniek die gebruikt wordt om websites hoger te laten scoren in de zoekmachines. Je bent met linkbuilding actief bezig om links naar jouw websites te vergaren.

Je kunt een link het beste zien als een stem. Hoe meer stemmen voor jouw website hoe hoger je zal komen in de zoekresultaten. Hierbij is het echter wel van belang dat de links van goede kwaliteit zijn. Een website heeft namelijk een bepaalde autoriteit. Hoe hoger deze score is hoe sterker de link zal zijn.

Verschillende linkbuilding technieken

Er zijn in totaal vijf verschillende linkbuilding technieken:

  • Je website inschrijven bij directories zoals startpagina’s
  • Links ruilen met andere websites. Hiervoor zul jij dus ook een link moeten plaatsen op jouw website
  • Gastbloggen (laatste tijd zeer populair)
  • Inzetten van social media
  • Kopen van links

De beste manier om links te vergaren

De beste manier om links te vergaren is het schrijven van zeer goede content. Zo goed dat mensen wel jouw content willen delen. Heb je zo’n enorm goed artikel geschreven dan kun je natuurlijk ook de andere partij even op de hoogte stellen van jouw nieuwe artikel.

Een natuurlijk linkprofiel

In 2012 is Google Penguin uitgekomen om black hat SEO tegen te gaan. Het gaat dan met name om het verkrijgen van links op de onjuiste manier. Zo zijn er een aantal indicatoren waar de Penguin over kan vallen:

  • Zijn er binnen hele korte tijd veel links naar de betreffende website geplaatst
  • Zijn het relevante links
  • Komen ze van hetzelfde IP adres als jouw eigen website
  • Hoe komt de website aan jouw link

Kortom, het is belangrijk dat je er alles aan doet om een zo natuurlijk mogelijk linkprofiel te hebben. Mocht je dus relevante links kopen, koop er dan niet 100 in 1 dag. Spreid dit uit en heb er op de lange termijn profijt van.

Zorg er dus voor dat het natuurlijk lijkt

Interne linkstructuur

Backlinks verkrijgen is echter niet het enige waar jij rekening mee moet houden. Zorg er ook voor dat de interne linkstructuur van jouw website in orde is. Dit zijn de links waarmee jij binnen je eigen website navigeert. In artikelen zoals deze verwijzen wij ook naar relevante artikelen of pagina’s binnen onze eigen website. Dit is belangrijk voor je lezer zodat hij snel de juiste informatie erbij heeft maar ook voor de zoekmachine, die kan dan veel beter de structuur van jouw website begrijpen!

Je kunt dit het beste zien als een wikipedia pagina, ook hier wordt constant doorverwezen naar relevante informatie de bepaalde onderwerpen verder uitlichten.