online-marketing-voor-kleine-bedrijven

Online marketing voor kleine bedrijven

Vaak denken eigenaren van kleine bedrijven dat online marketing enkel is weggelegd voor grote organisaties. Daar is helemaal niets van waar! Het inzetten van online marketing kan ook voor jouw onderneming juist de stap zijn die je nodig hebt om te groeien. Het grote voordeel van online marketing is dat je doelgroep gericht aan de slag kunt gaan. Dit is met een advertentie in de lokale krant al een stuk lastiger!

Social media marketing

Adverteren op social media kan zeker voor kleinere bedrijven enorm waardevol zijn. Met advertenties op Facebook en Instagram is het mogelijk om doelgroepgericht bepaalde advertenties te laten zien. Denk hierbij aan:

  • Geslacht: vrouw
  • Leeftijd: Tussen de 18 – 25 jaar
  • Plaats: Zoetermeer
  • Interesses: paarden
  • etc

Op deze wijze kun je zeer specifiek advertenties laten zien aan de klanten die er voor jou toe doen!

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Dat adverteren interessant kan zijn voor jouw bedrijf is wel duidelijk. Het vervelende echter met advertenties is dat zodra de geldkraan wordt dichtgedraaid, er geen bezoekers meer naar jouw website komen. Dit is natuurlijk erg vervelend omdat er gewoon een constante stroom van bezoekers naar jouw website moet komen.

Dit is mogelijk door zoekmachine optimalisatie in te zetten. Met zoekmachine optimalisatie zorg je ervoor dat jouw website technisch helemaal in orde is zodat de zoekmachine deze goed begrijpt. Daarbij moet er goede informatie op de website te vinden zijn zodat jouw website perfect aansluit bij de zoekintentie van de bezoeker. Als laatste is het ook belangrijk dat er meerdere relevante websites naar jouw website linken. Op deze wijze weet de zoekmachine dat jouw website relevant is! De technieken die ik hierboven benoemde zijn de drie pijlers van een goed vindbare website. Voor de duidelijkheid benoem ik ze hieronder nog:

Bij content marketing is het verstandig om een zoekwoorden analyse te doen. Dit is de basis van jouw content marketing plan. Hierdoor weet je waar jouw ideale bezoeker op zoekt en hier kun je dan de juiste informatie voor schrijven.