Zoekmachine-optimalisatie

Waarom is zoekmachine optimalisatie belangrijk

Buiten het feit dat mensen vaak niet weten wat zoekmachine optimalisatie is weten ze ook niet waarom dit zo belangrijk is. Als hun website online bezocht kan worden is het toch goed?

Helaas is het niet zo makkelijk. Nadat jij je website online hebt gezet ben je er nog lang niet. Er zijn namelijk honderden andere websites die wellicht langer bestaan, betere informatie bevatten of simpelweg meer backlinks hebben. Kortom, jouw website zal dus niet zo snel gevonden worden als je hier niet je best voor doet.

Door actief bezig te zijn met zoekmachine optimalisatie zorg je voor een constante stroom aan bezoekers en leads naar jouw website. Een website zonder bezoekers is vrij nutteloos.

Het primaire doel van zoekmachine optimalisatie is hoger komen te staan in de Google zoekresultaten. Het is dan natuurlijk de bedoeling dat je gevonden wordt op zoekwoorden die er voor jou echt toe doen. Hoe je dit voor elkaar kunt krijgen hebben we al in ons “online gevonden worden met jouw onderneming” artikel beschreven!

Meten is weten

Als je bezig bent met zoekmachine optimalisatie is het enorm belangrijk om goed door te meten wat er precies gebeurt op jouw website. Hoeveel bezoekers komen er? Waar komen deze vandaan en hoe lang blijven ze? Dit is belangrijke data die je nodig hebt om jouw website te verbeteren waar nodig. Zorg er dus voor dat je een tool zoals Google analytics installeert op jouw website. Deze geeft jou de handvatten die je nodig hebt!

Lange termijn strategie

Als je bezig bent met zoekmachine optimalisatie (SEO) bouw je aan een lange termijn strategie. De resultaten van SEO zijn namelijk niet binnen één dag te zien, hier gaat een langere periode overheen. Het voordeel van SEO is dat je hoger komt te staan in de zoekmachine omdat jouw website naar alle waarschijnlijkheid relevanter is voor de zoeker en niet omdat je een hoop geld investeert in advertenties. Het grote nadeel van advertenties is dat als je de advertenties uitzet, er geen bezoekers meer naar jouw website komen.

Tot slot

Zoekmachine optimalisatie is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw website gevonden wordt door jouw ideale klant. Om de handvatten te krijgen om jouw website te optimaliseren is het handig om hier een tool zoals Google Analytics voor te gebruiken. Vergeet niet dat SEO een lange termijn strategie is. De resultaten laten soms lang op zich wachten maar zijn zeker niet voor niets!